De Bleeslat Wilgenvlechters

< home
> werkwijze
> contact

Houten poorten

Tuinhuisjes & Veranda's

Tuinmeubels

Wilgenschuttingen

Speeltoestellen & Kinderhutten

Kastanjehekwerk

Waterschalen & eigenaardigheden
Kastanjehekwerk,
eikenhout en palenPalen van tamme kastanje worden geoogst in uitgestrekte gebieden in Frankrijk of Engeland. Deze palen zijn kwalitatief zeer goed, worden verantwoord geoogst, en hebben een zeer lange levensduur van zichzelf. Een ideale vervanger voor hardhout of geímpregneerd hout. Door zijn natuurlijke vorm zijn kastanjepalen ook een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. Daarom ook zeer geschikt als basis voor pergola-afdak-en dergelijk.


 

Rollen van gekloofd kastanjehout (schapenhekken) zijn leverbaar van 0,90 cm hoog tot 1m75 hoog. Ze worden met krammen aan kastanjepalen bevestigd. Dit resulteert in een mooie landelijke afscheiding.

Het 'franse' hekwerk is wat luxer in uitvoering dan het 'engelse'. De latjes staan bij de franse uitvoering wat dichter opeen. Poortjes in bijpassende uitvoering worden door ons zelf gemaakt en vaak aan eikenhouten palen bevestigd (zie afdeling poorten).Ook post en rail is een mooie manier van tuinafscheiding. Onverwoestbaar en stoer.

De rails worden in de voorgeboorde gaten van de post gestoken. Er bestaan posten voor twee-en voor drie liggers (rails).

De Bleeslat - Duinweg 7a Callantsoog(elke zaterdagochtend open voor publiek) - tel: 06 22 77 5885 - E-mail: bleeslat@quicknet.nl
© Bleeslat 2019